Loading
Pınar Karşıyaka Karşıyaka Taraftarlarıyla
Vitto Brown bsl yari final anadolu efes 3
Furkan Haltalı bsl yarı final anadolu efes 3
Errick McCollum bsl yari final anadolu efes 3
Jaylon Brown bsl yari final anadolu efes 3
Büyük Karşıyaka Taraftarı
Ergi Tırpancı Kenan Sipahi bsl yari final anadolu
Ufuk Sarıca Thomas Akyazılı bsl yari final anadolu
Ufuk Sarıca bsl yari final anadolu efes 3

Türkiye Sigorta BSL Play-off Yarı Final Serisi 3. Maç

Karşıyaka’mız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi play-off yarı final üçüncü karşılaşmasında Anadolu Efes ile Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya; Kenan Sipahi, Errick McCollum, Kelan Martin, Vitto Brown ve Furkan Haltalı ilk beşi ile başlayan ekibimizde ilk sayılar kaptan Kenan Sipahi’nin iki sayılık basketi ile geldi.

İlk çeyreğin başında savunmada sertlik gösteren Pınar Karşıyaka’mız, Vitto Brown’ın hızlı hücumda bulduğu iki sayılık basket ile skoru 7-3’e getirdi.  İlk çeyreğin bitimine 6:16 kala Kelan Martin’in üç sayılık basketi ile skoru 12-9’a getiren Karşıyaka’mız, Anadolu Efes’e molayı aldırdı. Molanın ardından ilk sayılarımız, kaptan Kenan Sipahi’den geldi. Karşıyaka’mız, Anadolu Efes’in üst üste bulduğu üçlüklerin ardından Errick McCollum’un bulduğu iki sayılık basket ile skoru 18-18’e getirdi. Errick McCollum, ilk çeyreğin son anlarında attığı 2’de 2 serbest atış ile ilk periyodun skorunu belirledi. İlk çeyreği 20-24 geride kapattık.

İkinici çeyrekte 7-0 seri yakalayan Karşıyaka’mız, 27-26 öne geçmeyi başardı ve Anadolu Efes’e molayı aldırdı. Pınar Karşıyaka’mız ikinci çeyreğin son bölümünde Errick McCollum’un 3+1’lik oyunu ile farkı dört sayıya indirdi.  Süre dolarken Errick McCollum’un yolladığı üç sayılık basket ile ilk yarı 42-48 skorla sonlandı.

İkinci yarıda ilk sayılarımız Kelan Martin’in üç sayılık basketi ile geldi. Errick McCollum’un başlattığı hücumda, Kelan Martin köşeden üçlüğü yolladı ve skoru 50-58’e getirdi. Karşıyaka’mız televizyon molasının ardından Kelan Martin ve Furkan Haltalı’nın basketleri ile skoru 56-62’ye getirdi ve Anadolu Efes’e molayı aldırdı. Ergi Tırpancı’nın çaldığı topla başlayan hücumda Errick McCollum, bire bir oyundan bulduğu basket faul ile skoru 65-67’ye getirdi.Anadolu Efes’in son saniyede bulduğu üç sayılık basket ile son periyoda 67-72 geride girdik.

Son periyodun ilk hücumunda kaptan Kenan Sipahi’nin bulduğu üç sayılık basket ile skoru 70-72’ye getirdik. Televizyon molasına 75-80 geride girdik. Jaylon Brown’un çaldığı top ile başlayan hücumda Vitto Brown’un bulduğu iki sayılık basket ile skoru 79-82’ye getirdik. Son bölümde farkı kapatamadık ve karşılaşmayı 90-97 kaybettik. Bu mağlubiyet ile seriyi 3-0 kaybettik ve sezonu tamamladık. Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 28 sayı ile Errick McCollum oldu.

Maçın ardından baş antrenörümüz Ufuk Sarıca şu açıklamalarda bulundu.

paylaş