Loading
Vitto Brown bsl yari final anadolu efes 1
Kenan Sipahi bsl yari final anadolu efes 1
Errick McCollum bsl yari final anadolu efes 1
Furkan Haltalı bsl yari final anadolu efes 1
Thomas Akyazılı bsl yari final anadolu efes 1
Kelan Martin bsl yari final anadolu efes 1
Ergi Tırpancı Demircan Demir bsl anadolu efes 1
Jaylon Brown bsl yari final anadolu efes 1
Hakan Sayılı Ergi Tırpancı Demircan Demir bsl yari
Ufuk Sarıca bsl yari final anadolu efes 1

Türkiye Sigorta BSL Play-off Yarı Final Serisi 1. Maç

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin yarı final birinci karşılaşmasında Karşıyaka’mız, Anadolu Efes ile Sinan Erdem spor salonunda karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya; Kenan Sipahi, Errick McCollum, Kelan Martin, Vitto Brown ve Furkan Haltalı ilk beşi ile başlayan ekibimiz mücadeleye Furkan Haltalı'nın iki sayılık basketi ile başladı.

İlk çeyreğe hücumda istediği ritmi bulamayan Pınar Karşıyaka'mız, hücumda Errick McCollum ve Kenan Sipahi'nin basketleri ile farkın açılmasına izin vermedi. Karşıyaka'mız televizyon molasına 20-12 geride girdi. Televizyon molasının ardından ilk sayılarımız Kelan Martin'den geldi. Karşılaşmada ilk üçlüğümüz ilk çeyreğin son bölümünde Jaylon Brown'dan geldi. Karşıyaka'mız, Kelan Martin'in ilk çeyreğin bitimine 21 saniye kala bulduğu basket ile ilk periyodu 33-24 geride kapattı.

Karşıyaka'mız ikinci çeyreğe Vitto Brown'un bulduğu iki üçlük ile başladı. İkinci çeyreğin bitimine sekiz dakika kala aldığımız molanın ardından Errick McCollum'un üst üste bulduğu yedi sayı ile farkı bir sayıya indirmeyi başardık ve Anadolu Efes'e molayı aldırdık. İlk yarının son bölümünde Kenan Sipahi'nin bulduğu üç sayılık basket ile 42-44 öne geçiyoruz. Son 1:48 kala Furkan Haltalı'nın bire bir oyunundan bulduğumuz basket faul ile 47-49 tekrardan öne geçmeyi başardık. Karşıyaka'mız ilk yarıyı 56-55 geride kapattı. Karşıyaka'mızda ilk yarının en skorer oyuncusu, attığı 12 sayı ile kaptan Kenan Sipahi oldu.

Üçüncü çeyreğe Furkan Haltalı'nın 1/2 serbest atışı ile başladık. Üçüncü çeyreğin bitimine 03:39 kala hızlı hücumda Errick McColum'un bulduğu basket skoru 71-61'e getirdik. Üçüncü çeyrekte hücumda sıkıntı çeken Pınar Karşıyaka'mız, çeyreği 86-65 geride kapattı. Karşıyaka'mız son çeyreğe Errick McCollum'un 2/2 serbest atış sayıları ile başladı.

Son çeyrekte de istediğimiz oyunu ortaya koyamadık ve karşılaşmadan 103-80 mağlup ayrıldık. Karşıyaka'mızda karşılaşmanın en skorer oyuncusu, attığı on yedi sayı ile Errick McCollum oldu. Serinin ikinci karşılaşması, 31 Mayıs Cuma günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 20.30'da oynanacak.

Karşılaşmanın ardından baş antrenörümüz Ufuk Sarıca şu açıklamalarda bulundu.

paylaş