Loading
Errick McCollum gs3
KSK taraftar
Vitto Brown ceyrek final gs3
Furkan Haltalı bsl ceyrek final gs3
Vitto Brown - Ergi Tırpancı bsl ceyrek final gs3
Kenan Sipahi - Errick McCollum bsl ceyrek final Pı
Kenan Sipahi bsl ceyrek final Pınar Karşıyaka - gs
Ufuk Sarıca bsl ceyrek final mola
ksk-haber14

Türkiye Sigorta BSL Play-off Çeyrek Final Serisi 3. Maç

Pınar Karşıyaka'mız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off üçüncü karşılaşmasında 19 Mayıs Pazar saat 20.30'da Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda  Galatasaray Ekmas ile karşı karşıya geldi. Mücadeleye Kenan Sipahi, Errick McCollum, Kelan Martin, Vitto Brown ve Furkan Haltalı ilk beşiyle başladık.

İlk çeyreğe hızlı bir başlangıç yapan Pınar Karşıyaka'mızın ilk sayıları Kaptan Kenan Sipahi'den geldi. Karşılaşmanın ilk iki dakikasında 10-0'lık seri ile başladık ve rakibimiz Galatasaray Ekmas'a molayı aldırmayı başardık. Molanın ardından baskılı oyunumuzun sonucunda Errick McCollum'un üçlüğü ile farkı 16 sayıya çıkardık. Rakibimiz ilk sayıları, ilk çeyreğin bitimine 4:05 kala geldi. İlk çeyreğin son saniyesinde Thomas Akyazılı'nın bulduğu iki sayılık basket ile ilk çeyreği 25-12 önde kapatmayı başardık.

İkinci çeyreğe 13 sayılık fark ile giren Pınar Karşıyaka'mızda çeyreğin ilk sayıları Thomas Akyazılı'dan geldi. Karşılaşmanın ilk bölümünde hem savunmada hem de hücumda etkili oyun oynayan Karşıyaka'mız bitime yedi dakika kala Errick McCollum'un basketi ile farkı 21 sayıya kadar çıkarmayı başardı. İlk yarının bitimine 1:45 kala rakibimiz bulduğu basket ile fark 12 sayıya indi. Koç Ufuk Sarıca, bu basketin ardından mola aldı. Molanın ardından ilk basketimiz Thomas Akyazılı'dan geldi. Karşılaşmanın ikinci çeyreğinin son saniyesinde Errick McCollum'un bulduğu basket ile ilk yarıyı 50-35 önde kapattık. İlk yarının en skorer oyuncusu 17 sayı ile Errick McCollum oldu.

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk sayıları, yaptığımız sert savunmanın sonucunda Errick McCollum'un bulduğu iki sayılık basket ile geldi. Üçüncü çeyreğin bitmesine dört dakika kala Kelan Martin'in bulduğu basket ile skoru 64-50'ye getirmeyi başardık. Televizyon molasının ardından Vitto Brown'un basketleri ile 6-0 seri yakalayan Pınar Karşıyaka'mız skoru 70-52'ye getirdi. Üçüncü çeyreği, Errick McCollum'un iki sayılık serbest atış basketi ile 75-59 önde kapattık.

Karşılaşmanın son çeyreğinde, ilk sayılarımız Furkan Haltalı'nın bulduğu iki sayılık basket ile geldi. Mücadelenin bitimine 6:49 kala Errick McCollum zor pozisyonda iki sayılık basketi bulmayı başardı ve rakibimiz Galatasaray Ekmas'a molayı aldırdı. Molanın ardından rakibimiz 11-0'lık seri yakaladı ve farkı 7 sayıya indirdi. Koç Ufuk Sarıca bu serinin ardından mola aldı. Kelan Martin, karşılaşmanın bitimine altı dakika kala beş faul ile oyun dışında kaldı. 11-0'lık seriyi Vitto Brown'un bulduğu ikide iki serbest atış ile sonlandırdık. Karşılaşmaya verilen aranın ardından savunmada ve hücumda baskılı oyun ortaya koyan Karşıyaka'mız, karşılaşmayı 97-82 galibiyetle ayrıldı ve seriyi 2-1 üstün tamamladık ve yarı finale kalmaya hak kazandık. Karşılaşmanın en değerli oyuncusu, attığı 28 sayı ile Errick McCollum oldu. Yarı final karşılaşmasında rakibimiz Anadolu Efes oldu.

Maçın ardından başantrenörümüz Ufuk Sarıca şu açıklamalarda bulundu.

paylaş