Loading
Kenan Sipahi - Errick McCollum gs2
Jaylon Brown gs2
Furkan Haltalı gs2
Kelan Martin gs2
Vitto Brown gs2
Kenan Sipahi gs2
Ergi Tırpancı gs2
Mert Celep gs2
Errick McCollum - Ufuk Sarıca gs2
Ufuk Sarıca çeyrek final gs2
ksk

Türkiye Sigorta BSL Play-off Çeyrek Final Serisi 2. Maç

Karşıyaka’mız, Türkiye Sigorta Basketbol Ligi Play Off çeyrek final ikinci karşılaşması için 17 Mayıs 20.30'da Sinan Erdem Spor Salonu’nda Galatasaray Ekmas ile karşı karşıya geldi. Takımımızın ilk 5’i şu isimlerden oluştu: Kenan Sipahi, Errick McCollum, Jaylon Brown, Kelan Martin, Furkan Haltalı.

Karşılaşmanın ilk bölümünde geride başlayan Pınar Karşıyaka’mız, Jaylon Brown’un nefis posteriyle farkı bire indirmeyi başardı. Başa baş giden mücadelede, Kelan Martin’in köşeden bulduğu üçlük ile 12-9 öne geçtik. Vitto Brown’un bulduğu köşe üçlüğü ile karşılaşmanın ilk çeyreğini 25-21 önde kapattık.

İkinci çeyreğe daha baskılı başlayan taraf rakibimiz oldu. İkinci çeyreğin bitimine 6:46 kala Errick McCollum, zor bir üçlük yolladı ve farkı bire indirdi. İkinci çeyrekte istediğimiz oyunu ortaya koyamadık ve ilk yarıyı 49-42 geride kapattık.

Üçüncü çeyrekte fark çift hanelere çıkmasına rağmen, Pınar Karşıyaka’mız hücum ve savunmada sertliğini arttırdı ve Kelan Martin’in bulduğu üçlük ile farkı ikiye indirmeyi başardı. Hemen akabinde Karşıyaka’mız Errick McCollum’un bulduğu üçlük ile 52-53 öne geçmeyi başardı ve rakibine molayı aldırdı.

Son çeyrekte Errick McCollum’un liderliğinde baskılı oyununu sürdüren Karşıyaka’mız, Errick McCollum’un bulduğu üç sayılık basket ile farkı 7 sayıya çıkarıyor. Son bir dakikaya üç sayıda önde giren Karşıyaka’mız, Errick McCollum’un bulduğu üçlük ile rakibinin yaklaşmasına izin vermiyor. Rakibimiz son saniyelerde farkı bire indirmesine rağmen, Vitto Brown’un bulduğu ikide iki serbest atış ile karşılaşmayı 87-90 galibiyet ile kapatıyoruz ve seriyi İzmir’e taşıyoruz.

Karşılaşmanın en değerli oyuncusu, attığı 31 sayı, 7 ribaund ve 2 top çalma ile Kelan Martin oldu. Serinin son karşılaşması 19 Mayıs Pazar günü saat 20.30'da Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda olacak.

Karşılaşmanın ardından başantrenörümüz Ufuk Sarıca şu açıklamalarda bulundu.

paylaş