Loading
Kenan Sipahi takım konuşması
Jaylon Brown gs1
Errick McCollum Gs1
Vitto Brown sakatlık gs1
Kelan Martin Gs 1
KSK Taraftar Gs1
Thomas Akyazılı Gs1
Kenan Sipahi gs1
Furkan Haltalı gs1
Errick McCollum reaksiyon gs1

Türkiye Sigorta BSL Play-off Çeyrek Final Serisi 1. Maç

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin Play-off birinci karşılaşmasında Pınar Karşıyaka’mız, 15 Mayıs Çarşamba günü Galatasaray Ekmas ile saat 20.30'da Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya; Kenan Sipahi, Errick McCollum, Kelan Martin, Vitto Brown ve Furkan Haltalı beşiyle başladık.

 

Karşılaşmanın ilk çeyreğine, hücum olarak tutuk başlasak da periyodun son bölümünde savunma sertliğini ve hücumda çeşitliliğini arttıran Karşıyaka'mız ilk periyodu 19-20 geride kapattı.

 

İkinci çeyreğin ilk bölümünde takımımıza 7 sayılık katkı veren Vitto Brown, talihsiz bir pozisyon sonrası sakatlanarak müsabakadan çıkmak zorunda kaldı. Sertliğin dozajının arttığı ikinci çeyreği 43-46 geride kapattık. İlk yarının en skorer oyuncusu 11 sayı ile Jaylon Brown oldu.

 

Üçüncü çeyreğe hızlı başlangıç yapan Pınar Karşıyaka'mız, Furkan Haltalı ve Kelan Martin’in bulduğu sayılar ile öne geçti. Televizyon molasının ardından kontrolü eline alan Karşıyaka'mız Errick McCollum'un bulduğu sayılar ile farkı açmayı başardı. Rakibimiz aldığı molanın ardından bulduğu sayılarla farkı ikiye indirdi. Üçüncü çeyreğin son bölümünde Errick McCollum'un yolladığı üç sayılık basket ile birlikte çeyreği 69-62 önde kapattık.

 

Son periyotta savunması ile ön plana çıkan Pınar Karşıyaka'mız, hücumda kaptanımız Kenan Sipahi'nin bulduğu üç sayılık basket ile farkı yediye çıkarmayı başardı. Karşılaşmanın son bölümünde, iki takım karşılıklı sayılar buldu. Rakibimiz bulduğu üst üste sayılar ile beraberliği yakaladı ve Başantrenörümüz Ufuk Sarıca molayı aldı. Molanın ardından üst üste kaçan şutlar sonrası karşılaşma 82-82'lik sonuçla uzatmaya gitti.

 

Uzatma bölümünün ilk sayılarını rakibimiz buldu. Uzatmannın son bölümünde beş sayı geri düşmemize rağmen Errick McCollum'un üst üste bulduğu basketler ile eşitliği yakalamayı başardık. Rakibimizin iki sayılık basketin bulduğu basketin ardından yirmi saniye kala Kelan Martin'in bulduğu basket ile öne geçmemize rağmen karşılaşmadan 95-96 mağlup ayrıldık.

 

Karşılaşmanın ardından başantrenörümüz Ufuk Sarıca şu açıklamalarda bulundu. Serinin ikinci karşılaşması, 15 Mayıs Cuma günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak.

 

 

 

 

 

 

paylaş